Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysl na wykorzystanie cukini ktora w tym roku pieknie obrodzila !
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10629
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4762
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10629
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4762
Składniki
Jezeli sami robimy cisto zagniesc szybko kruche i wstawic do lodowki, jesli mamy gotowe rozmrazamy rowijamy i wyscielamy nim forme do tarty,
Cukinie dobrze myjemy i kroimy, a w sumie to zeskrobujemy wzdluz obieraczka do warzyw na cienkie dlugie plastry, cebulke dymke siekamy, szynke kroimy w drobne paseczki,
NA rozlozone ciasto wykladamy pokrojna szynke, wieksza czesc dymki i na gore ukladamy plastry cukini, zalewamy roztrzepanymi jajkami ze smietana i mlekiem oraz utartym serem, doprawionymi sola i pieprzem; posypujemy pozostala dymka; pieczemy 30 min w 200 stopniach, smakuje dobrze zaraz po upieczeniu jak i na zimno, smcznego