Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysl na wykorzystanie cukini ktora w tym roku pieknie obrodzila !
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5925
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 663
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 795
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5925
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 663
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 795
Składniki
Jezeli sami robimy cisto zagniesc szybko kruche i wstawic do lodowki, jesli mamy gotowe rozmrazamy rowijamy i wyscielamy nim forme do tarty,
Cukinie dobrze myjemy i kroimy, a w sumie to zeskrobujemy wzdluz obieraczka do warzyw na cienkie dlugie plastry, cebulke dymke siekamy, szynke kroimy w drobne paseczki,
NA rozlozone ciasto wykladamy pokrojna szynke, wieksza czesc dymki i na gore ukladamy plastry cukini, zalewamy roztrzepanymi jajkami ze smietana i mlekiem oraz utartym serem, doprawionymi sola i pieprzem; posypujemy pozostala dymka; pieczemy 30 min w 200 stopniach, smakuje dobrze zaraz po upieczeniu jak i na zimno, smcznego