Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka i szybka przekąska z cukinii zapiekanej z jajkiem. Idealna na różne imprezy czy spotkania towarzyskie jak również na ciepłą kolację
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2809
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 336
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 503
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2809
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 336
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 503
Składniki
Cukinię umyj przekrój na pół, usuń pestki. Połówki cukinii ułóż w naczyniu żaroodpornym lub blaszce , dno posmaruj olejem . Cukinię posyp solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Do środka każdej połówki wbij delikatnie jajko.
Cukinię z jajkiem zapiekaj około 20 minut w temperaturze 190 st. Podawaj na ciepło. Smacznego.