Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na proste lody miętowe z dodatkiem ciasteczek oreo. Doskonałe na upalne dni, polecam!
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 285
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29131
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 192
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 82
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 285
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29131
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 192
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 82
Składniki
Szklanka - 250 ml Ciasteczka oreo rozkruszyć w blenderze. Rozkruszone ciasteczka przełożyć do miski. Miętę umyć, wrzucić do blendera. Dodać śmietanę kremówkę, cukier puder i razem zmiksować składniki. Do ciasteczek dodać zmiksowaną śmietanę z miętą. Można dodać kilka kropelek aromatu miętowego, jeśli chcecie uzyskać bardziej intensywny smak mięty.
Na koniec dodać mleko zagęszczone i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Do każdej foremki włożyć liść mięty. Przelać masę do foremek, włożyć patyczki. Lody chłodzić w lodówce przez całą noc. Smacznego!