Do góry

Przekąski Przepis na:

Łosoś na mini sodziakach

Łosoś na mini sodziakach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2311 Ocena: 14633

Dodano:

Odsłon: 6540

Szybka i smaczna przekąska do piwa.

Składniki

  • Mąka pszenna 20 dag
  • Maślanka ¾ szklanki
  • Jajko 2 szt.
  • Soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
  • sól
  • Olej do smażenia
  • Twarożek czosnkowy
  • łosoś wędzony
  • Posiekany koperek
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę zmieszać z sodą, dodać jajka, wlać maślanki posolić do smaku. Wymieszać dokładnie ciasto i kłaść łyżką mini racuszki na rozgrzany olej. I smażyć z obu stron. Po usmażeniu ostudzić, posmarować twarożkiem, na górę położyć plasterki łososia, posypać koperkiem. Podawać jako przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń