Do góry

Przekąski Przepis na:

Łosoś z mascarpone i szczypiorkiem

Łosoś z mascarpone i szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2712

Dodano:

Odsłon: 1453

Uwielbiam ten słony smak łososia i do tego delikatny i kremowy mascarpone i ostrość szczypioru. Świetny dodatek na świątecznym Stole jak również Wspaniała Sylwestrowa przekąska:)

Składniki

  • 7-8 płatów łososia
  • 1 opakowanie sera mascarpone
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • ocen winny biały
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łososia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Na każdy płat kładziemy łyżkę sera mascarpone i zwijamy w rulon.
    Wkładamy do naczynia. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
    Skrapiamy niewielką ilością octu winnego.
    Wkładamy do lodówki do schłodzenia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń