Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łososiowe jajka bardzo proste i szybkie. Bardzo lubię jajka nadziewane łososiem wędzonym. Polecam jako wiosenną przekąskę i na kolacje.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 205
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 205
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie. Obieram i odcinam 1/3 jajka. Wydrążam łyżeczką żółtka delikatnie. Połowę łososia kroje w kostkę, dodaję żółtka, majonez, serek, sól, pieprz i miksuję blenderem. Przekładam farsz do szprycy i wyciskam do jajek. Dekoruję kawałkami oliwek, papryki, i natką pietruszki. Układam czubki białka jako kapelusze. Jajka podaję na sałacie.Resztę łososia zwijam w ruloniki i napełniam pozostałym farszem.