Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łososiowe jajka bardzo proste i szybkie. Bardzo lubię jajka nadziewane łososiem wędzonym. Polecam jako wiosenną przekąskę i na kolacje.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24424
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 344
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 382
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24424
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 344
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 382
Składniki
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie. Obieram i odcinam 1/3 jajka. Wydrążam łyżeczką żółtka delikatnie. Połowę łososia kroje w kostkę, dodaję żółtka, majonez, serek, sól, pieprz i miksuję blenderem. Przekładam farsz do szprycy i wyciskam do jajek. Dekoruję kawałkami oliwek, papryki, i natką pietruszki. Układam czubki białka jako kapelusze. Jajka podaję na sałacie.Resztę łososia zwijam w ruloniki i napełniam pozostałym farszem.