Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łososiowe jajka bardzo proste i szybkie. Bardzo lubię jajka nadziewane łososiem wędzonym. Polecam jako wiosenną przekąskę i na kolacje.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 715
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 315
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 715
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 315
Składniki
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie. Obieram i odcinam 1/3 jajka. Wydrążam łyżeczką żółtka delikatnie. Połowę łososia kroje w kostkę, dodaję żółtka, majonez, serek, sól, pieprz i miksuję blenderem. Przekładam farsz do szprycy i wyciskam do jajek. Dekoruję kawałkami oliwek, papryki, i natką pietruszki. Układam czubki białka jako kapelusze. Jajka podaję na sałacie.Resztę łososia zwijam w ruloniki i napełniam pozostałym farszem.