Do góry

Przekąski Przepis na:

Łososiowe talarki

Łososiowe talarki

Autor:

Przepisów i artykułów: 330 Ocena: 6311

Dodano:

Odsłon: 10579

Pyszne kanapeczki z kremem smietanowo-chrzanowym, wedzonym lososiem i ogórkiem. Nie tylko ozdabiaja ale i dodaja niezwyklych walorów smakowych kazdemu bufetowi.

Składniki

  • Składniki na 8 kanapek:
  • 4 kromki ciemnego chleba
  • 2 łyżki śmietankowego chrzanu
  • 2 łyżki sera śmietankowego
  • pieprz
  • 1/8 ogórka
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 1/2 pęczka świeżego koperku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łososiowe talarki

Przygotowanie

  1. Wyciac 8 talarków z 4 kromek chleba.
    Chrzan wymieszac z serem smietankowy na gładki krem. Drobno posiekac polowe kopru, dodac do sera, wysmarowac masa talarki i doprawic pieprzem.
    Przekroic wzdluz plastry łososia, ogórka pokroic na podluzne
    paski, ulozyc ogórki na paski lososia, zwinac w rulonik i spiac wykalaczka.
    Umiescic lososia na talarkach i udekorowac odrobina kopru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń