Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zostało mi trochę makaronu więc postanowiłem wykorzystać go w całkiem nowy sposób :-)
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 137
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 137
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu al dente.
Kiedy makaron się gotuje można przygotować pozostałe składniki. Warto najpierw zrobić sos, żeby się trochę "przegryzł" zanim dodamy go do makaronu. W tym celu w miseczce mieszamy keczup, koncentrat, jogurt, curry i oregano.
Następnie pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach a parówki kroimy w drobną kostkę. Kiedy makaron jest ugotowany odcedzamy go i płuczemy solidnie pod zimną wodą, aby jak najbardziej go ostudzić. Następnie mieszamy makaron z sosem, pieczarkami, parówkami i startą mozarellą.
Tak przygotowaną masę nakładamy do posmarowanych olejem foremek na muffinki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez ok. 25-30 minut. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Muffinki doskonale komponują się z sosem czosnkowym, na który przepis można również znaleźć na moim profilu w serwisie smaker.pl Życzę smacznego i zapraszam na mój profil po więcej przepisów :-)