Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zostało mi trochę makaronu więc postanowiłem wykorzystać go w całkiem nowy sposób :-)
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu al dente.
Kiedy makaron się gotuje można przygotować pozostałe składniki. Warto najpierw zrobić sos, żeby się trochę "przegryzł" zanim dodamy go do makaronu. W tym celu w miseczce mieszamy keczup, koncentrat, jogurt, curry i oregano.
Następnie pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach a parówki kroimy w drobną kostkę. Kiedy makaron jest ugotowany odcedzamy go i płuczemy solidnie pod zimną wodą, aby jak najbardziej go ostudzić. Następnie mieszamy makaron z sosem, pieczarkami, parówkami i startą mozarellą.
Tak przygotowaną masę nakładamy do posmarowanych olejem foremek na muffinki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez ok. 25-30 minut. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Muffinki doskonale komponują się z sosem czosnkowym, na który przepis można również znaleźć na moim profilu w serwisie smaker.pl Życzę smacznego i zapraszam na mój profil po więcej przepisów :-)