Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 391
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11844
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 467
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 129
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 701
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 391
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11844
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 467
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 129
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 701
Składniki
Szklankę mleka zagotować, w drugiej szklance mleka rozpuścić grysik i cukier, wlać na gotujące się mleko i intensywnie mieszać aby nie zrobiły się grudki, gotować 5 min. Gorący grysik przelać do miseczek polanych wcześniej zimną wodą, gdy przestygnie wysypać z miseczek na talerzyki, udekorować malinami i sosem malinowym - maliny rozdusić widelcem, dodać do nich sok malinowy lub cukier, wymieszać dokładnie.