Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i pachnący latem sernik.Rozpływa się w ustach po prostu fantastyczny Szybki i łatwy do zrobienia ..Serdecznie polecam:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 646
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 995
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1995
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 646
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 995
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1995
Składniki
W blaszce 25/25 na spodzie rozłożyć herbatniki. Ser z wiaderka przełożyć do miski. 2 galaretki rozpuścić w szklance wrzątku i mieszać do ich całkowitego rozpuszczenia.Jeśli nie rozpuszcza się do końca można delikatnie podgrzewać na palniku ,tylko nie doprowadzić do zagotowania. Letnie galaretki wlać do sera i zblendować. Wylać masę na herbatniki. Na wierzch wyłożyć maliny.
2 galaretki rozpuścić w 400ml wrzątku,dodać do nich syrop z malin. Lekko tężejącą galretkę wylać na ser i dać w chłodne miejsce do stężenia. Śmietankę ubić z łyżką cukru pudru,dodać śmietan-fix i wyłożyć na stężalą galaretkę.
Posypać obficie startą czekoladą.
Smacznego życzę!