Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 590
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1554
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27706
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3690
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 590
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1554
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27706
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3690
Składniki
Kupiłam żywe małże, teraz właściwie można spotkać w większych sklepach. Swoim dałam odpocząć w wodzie po powrocie do domu. Te, które się nie otworzyły już się nie nadają. W garnku na małym ogniu rozpuściłam masło, dodałam pokrojoną w piórka 3/4 cebuli i zeszkliłam ją. Dodałam też chili. Dodałam posiekany czosnek i gdy zaczął pachnieć, podkręciłam ogień do maksimum, wlałam wino, wrzuciłam małże i zakryłam.
Gdy się małże pootwierają to znaczy, ze są gotowe. Te , które się nie otworzą, należy usunąć. W garnku posypałam je nacią kolendry i wymieszałam. Wyłożyłam je do miseczki i polałam sosem z dna i posypałam świeżymi piórkami cebuli i szczypiorem Całość skropiłam sokiem z lemonki. W przygotowaniu są banalnie proste, ale smak jest wyborny! Smacznego :)