Do góry

Przekąski Przepis na:

Mamut z…boczkiem

Mamut z…boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2191 Ocena: 48596

Dodano:

Odsłon: 2373

To taki przedsmak przed fasolką szparagową ,której nie mogę się doczekać.

Składniki

  • 500 g fasoli mamuciej
  • 200 g surowego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • sól ,pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę blanszujemy w osolonym wrzątku. Osączamy.
    Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni. Pod koniec smażenia dodajemy fasolkę ,bułkę tartą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń