Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczna , prosta i szybka przekąska z marchewki i ziemniaków. Polecam
nóż, patelnia, garnek, ubijaczka, widelec,
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Składniki
Marchewkę i ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w plastry. Ugotować w osolonej wodzie , odcedzić i osuszyć. Jajka rozmącić ze śmietaną i szczyptą soli, dodać mąkę , tyle mąki aby ciasto było nieco gęściejsze niż naleśnikowe. Plasterki ziemniaków i plasterki marchewki maczać w cieście i smażyć z każdej strony na rumiano. Smacznego.
Przekąska gotowa do podania.