Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka podana w ten sposób to taka jakby sałatka jarzynowa ale trochę inaczej. ;) Polecam ten sposób. Podane w ten sposób nieco urozmaici naszą zwyczajną kolację. :)
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18466
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7050
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30611
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29353
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18466
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7050
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30611
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29353
Składniki
Zagotować wodę na marchewki w dużym garnku. Marchewki umyć, obrać. Gotować przez ok 30 minut w posłodzonej wodzie.
Jabłka umyć, nie obierać, pokroić w kostkę, szynkę również. Korniszony też drobno pokroić. Wrzucić wszystko do miski. Przygotować sos łącząc ze sobą majonez, śmietanę oraz sól i pieprz.
Marchewki wyjąć z wody, odcedzić. Przekroić je wzdłuż na pół i skropić sokiem z cytryny. Nałożyć sałatkę i gotowe. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego! :)