Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka podana w ten sposób to taka jakby sałatka jarzynowa ale trochę inaczej. ;) Polecam ten sposób. Podane w ten sposób nieco urozmaici naszą zwyczajną kolację. :)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 998
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 998
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
Zagotować wodę na marchewki w dużym garnku. Marchewki umyć, obrać. Gotować przez ok 30 minut w posłodzonej wodzie.
Jabłka umyć, nie obierać, pokroić w kostkę, szynkę również. Korniszony też drobno pokroić. Wrzucić wszystko do miski. Przygotować sos łącząc ze sobą majonez, śmietanę oraz sól i pieprz.
Marchewki wyjąć z wody, odcedzić. Przekroić je wzdłuż na pół i skropić sokiem z cytryny. Nałożyć sałatkę i gotowe. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego! :)