Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karmelizowane marchewki.Można zajadać solo lub jako dodatek do różnego rodzaju dań:)
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 675
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20875
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 675
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20875
Składniki
Marchewki oczyścić,umyć i przekroić wzdłuż na połowę. Na patelni rozgrzać olej,ułożyć marchewki i chwilkę podsmażać z każdej strony a następnie dodać kilka łyżek wody . Smażyć marchewki do czasu odparowania nadmiaru wody po czym polać miodem i mieszając delikatnie smażyć aż zaczną się lekko przyrumieniać. Marchewki wyłożyć na talerz,posypać pokruszonym serem i pestkami granatu oraz opcjonalnie paroma listkami świeżej mięty. Smacznego:)