Do góry

Przekąski Przepis na:

Marchewki w miodzie z kozim serem i granatem

Marchewki w miodzie z kozim serem i granatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 325 Ocena: 6055

Dodano:

Odsłon: 221

Karmelizowane marchewki.Można zajadać solo lub jako dodatek do różnego rodzaju dań:)

Składniki

  • Marchewki małe sztuki u mnie 8
  • Kozi ser (mały kawałek)
  • Pestki z granatu
  • Olej rzepakowy ok 2 łyżki
  • Miód ok 2-3 łyżki
  • Listki mięty (opcjonalnie)
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewki oczyścić,umyć i przekroić wzdłuż na połowę.

    Na patelni rozgrzać olej,ułożyć marchewki i chwilkę podsmażać z każdej strony a następnie dodać kilka łyżek wody .
    Smażyć marchewki do czasu odparowania nadmiaru wody po czym polać miodem i mieszając delikatnie smażyć aż zaczną się lekko przyrumieniać.

    Marchewki wyłożyć na talerz,posypać pokruszonym serem i pestkami granatu oraz opcjonalnie paroma listkami świeżej mięty.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń