Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karmelizowane marchewki.Można zajadać solo lub jako dodatek do różnego rodzaju dań:)
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 131
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 131
Składniki
Marchewki oczyścić,umyć i przekroić wzdłuż na połowę. Na patelni rozgrzać olej,ułożyć marchewki i chwilkę podsmażać z każdej strony a następnie dodać kilka łyżek wody . Smażyć marchewki do czasu odparowania nadmiaru wody po czym polać miodem i mieszając delikatnie smażyć aż zaczną się lekko przyrumieniać. Marchewki wyłożyć na talerz,posypać pokruszonym serem i pestkami granatu oraz opcjonalnie paroma listkami świeżej mięty. Smacznego:)