Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płaty śledzi z suszonymi pomidorami i cebulą w zalewie z octu i oleju.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27624
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27624
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Płaty śledzia kroimy w 4-5 centymetrowe kawałki, posypujemy pieprzem. Pomidory kroimy w kawałki, cebulę kroimy w cienkie plasterki, podsmażamy. Układamy w półmisku warstwami, warstwa cebuli, warstwa śledzi, warstwa pokrojonych pomidorów. Układamy warstwy do wyczerpania składników. Całość zalewamy oliwą z suszonych pomidorów i octem jabłkowym. Tak ułożone w półmisku kawałki śledzi przykrywamy spożywczą folią i odstawiamy na minimum 24 godziny. Najsmaczniejsze są po 24 godzinach. Smacznego!!!