Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płaty śledzi z suszonymi pomidorami i cebulą w zalewie z octu i oleju.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8602
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7133
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4875
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327732
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8602
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7133
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4875
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327732
Składniki
Płaty śledzia kroimy w 4-5 centymetrowe kawałki, posypujemy pieprzem. Pomidory kroimy w kawałki, cebulę kroimy w cienkie plasterki, podsmażamy. Układamy w półmisku warstwami, warstwa cebuli, warstwa śledzi, warstwa pokrojonych pomidorów. Układamy warstwy do wyczerpania składników. Całość zalewamy oliwą z suszonych pomidorów i octem jabłkowym. Tak ułożone w półmisku kawałki śledzi przykrywamy spożywczą folią i odstawiamy na minimum 24 godziny. Najsmaczniejsze są po 24 godzinach. Smacznego!!!