Do góry

Przekąski Przepis na:

Marynowane płaty śledzia z suszonymi pomidorami i cebulą.

Marynowane płaty śledzia z suszonymi pomidorami i cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1651 Ocena: 24459

Dodano:

Odsłon: 396

Płaty śledzi z suszonymi pomidorami i cebulą w zalewie z octu i oleju.

Składniki

  • filety śledzia płaty 10 szt.
  • suszone pomidory w oleju
  • cebula 1 szt.
  • pieprz kolorowy młotkowany
  • Zalewa 1/5:
  • olej z suszonych pomidorów
  • ocet jabłkowy 6%
  • woda przegotowana (ostudzona)
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Marynowane płaty śledzia z suszonymi pomidorami i cebulą.

Przygotowanie

  1. Płaty śledzia kroimy w 4-5 centymetrowe kawałki, posypujemy pieprzem. Pomidory kroimy w kawałki, cebulę kroimy w cienkie plasterki, podsmażamy. Układamy w półmisku warstwami, warstwa cebuli, warstwa śledzi, warstwa pokrojonych pomidorów. Układamy warstwy do wyczerpania składników. Całość zalewamy oliwą z suszonych pomidorów i octem jabłkowym. Tak ułożone w półmisku kawałki śledzi przykrywamy spożywczą folią i odstawiamy na minimum 24 godziny. Najsmaczniejsze są po 24
    godzinach.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń