Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płaty śledzi z suszonymi pomidorami i cebulą w zalewie z octu i oleju.
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 303
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36223
Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2983
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 303
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36223
Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2983
Składniki
Płaty śledzia kroimy w 4-5 centymetrowe kawałki, posypujemy pieprzem. Pomidory kroimy w kawałki, cebulę kroimy w cienkie plasterki, podsmażamy. Układamy w półmisku warstwami, warstwa cebuli, warstwa śledzi, warstwa pokrojonych pomidorów. Układamy warstwy do wyczerpania składników. Całość zalewamy oliwą z suszonych pomidorów i octem jabłkowym. Tak ułożone w półmisku kawałki śledzi przykrywamy spożywczą folią i odstawiamy na minimum 24 godziny. Najsmaczniejsze są po 24 godzinach. Smacznego!!!