Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płaty śledzi z suszonymi pomidorami i cebulą w zalewie z octu i oleju.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17834
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15702
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17834
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15702
Składniki
Płaty śledzia kroimy w 4-5 centymetrowe kawałki, posypujemy pieprzem. Pomidory kroimy w kawałki, cebulę kroimy w cienkie plasterki, podsmażamy. Układamy w półmisku warstwami, warstwa cebuli, warstwa śledzi, warstwa pokrojonych pomidorów. Układamy warstwy do wyczerpania składników. Całość zalewamy oliwą z suszonych pomidorów i octem jabłkowym. Tak ułożone w półmisku kawałki śledzi przykrywamy spożywczą folią i odstawiamy na minimum 24 godziny. Najsmaczniejsze są po 24 godzinach. Smacznego!!!