Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z meksykańskim farszem to pomysł na sycący obiad, całkiem szybki w przygotowaniu. Nie żałujmy farszu wykładając go na tortillę.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336739
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4259
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423558
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336739
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4259
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423558
Składniki
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Paprykę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Do passaty dodajemy sól do smaku.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia, następnie dodajemy paprykę i cebulę, smażymy do odparowania wody. Dodajemy czosnek, fasolę i kukurydzę, zalewamy 200ml passaty, przyprawiamy przyprawą meksykańską. Dusimy około 5 minut. Dodajemy ser zostawiając trochę do posypania.
Na tortillę wykładamy farsz, przykładamy drugim plackiem. Każdy z nich smarujemy passatą, posypujemy mozzarellą. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut. Kroimy na trójkąty, posypujemy natką pietruszki.