Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z meksykańskim farszem to pomysł na sycący obiad, całkiem szybki w przygotowaniu. Nie żałujmy farszu wykładając go na tortillę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11068
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6345
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13316
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5083
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11068
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6345
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13316
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5083
Składniki
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Paprykę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Do passaty dodajemy sól do smaku.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia, następnie dodajemy paprykę i cebulę, smażymy do odparowania wody. Dodajemy czosnek, fasolę i kukurydzę, zalewamy 200ml passaty, przyprawiamy przyprawą meksykańską. Dusimy około 5 minut. Dodajemy ser zostawiając trochę do posypania.
Na tortillę wykładamy farsz, przykładamy drugim plackiem. Każdy z nich smarujemy passatą, posypujemy mozzarellą. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut. Kroimy na trójkąty, posypujemy natką pietruszki.