Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z meksykańskim farszem to pomysł na sycący obiad, całkiem szybki w przygotowaniu. Nie żałujmy farszu wykładając go na tortillę.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Składniki
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Paprykę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Do passaty dodajemy sól do smaku.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia, następnie dodajemy paprykę i cebulę, smażymy do odparowania wody. Dodajemy czosnek, fasolę i kukurydzę, zalewamy 200ml passaty, przyprawiamy przyprawą meksykańską. Dusimy około 5 minut. Dodajemy ser zostawiając trochę do posypania.
Na tortillę wykładamy farsz, przykładamy drugim plackiem. Każdy z nich smarujemy passatą, posypujemy mozzarellą. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut. Kroimy na trójkąty, posypujemy natką pietruszki.