Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety mielone z nadzieniem serowo pieczarkowym.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15038
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1980
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3173
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15038
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1980
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3173
Składniki
Farsz: Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu do miękkości. Podczas smażenia doprawiamy pieprzami i solą do smaku. Usmażone pieczarki z cebulą studzimy. Do ostudzonych dodajemy starty żółty ser, wszystkie składniki mieszamy.
Faszerowane mielone kotlety: Wymyte i osuszone mięso mielimy wraz z cebulą i czosnkiem, zmielone doprawiamy solą i pieprzami do smaku. Z tak przygotowanego mięsa formujemy w miarę równe kotlety rozkładając mięso na dłoni, rozpłaszczamy je, nakładamy farsz i zlepiamy obtaczając w dłoniach.
Uformowane kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Kotlety możemy podawać na gorąco z ziemniakami i surówką, ale można je także spożywać z chlebem, jak kto lubi. Smacznego!!!