Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety mielone z nadzieniem serowo pieczarkowym.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2593
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2593
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Farsz: Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu do miękkości. Podczas smażenia doprawiamy pieprzami i solą do smaku. Usmażone pieczarki z cebulą studzimy. Do ostudzonych dodajemy starty żółty ser, wszystkie składniki mieszamy.
Faszerowane mielone kotlety: Wymyte i osuszone mięso mielimy wraz z cebulą i czosnkiem, zmielone doprawiamy solą i pieprzami do smaku. Z tak przygotowanego mięsa formujemy w miarę równe kotlety rozkładając mięso na dłoni, rozpłaszczamy je, nakładamy farsz i zlepiamy obtaczając w dłoniach.
Uformowane kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Kotlety możemy podawać na gorąco z ziemniakami i surówką, ale można je także spożywać z chlebem, jak kto lubi. Smacznego!!!