Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety mielone z nadzieniem serowo pieczarkowym.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Składniki
Farsz: Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu do miękkości. Podczas smażenia doprawiamy pieprzami i solą do smaku. Usmażone pieczarki z cebulą studzimy. Do ostudzonych dodajemy starty żółty ser, wszystkie składniki mieszamy.
Faszerowane mielone kotlety: Wymyte i osuszone mięso mielimy wraz z cebulą i czosnkiem, zmielone doprawiamy solą i pieprzami do smaku. Z tak przygotowanego mięsa formujemy w miarę równe kotlety rozkładając mięso na dłoni, rozpłaszczamy je, nakładamy farsz i zlepiamy obtaczając w dłoniach.
Uformowane kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Kotlety możemy podawać na gorąco z ziemniakami i surówką, ale można je także spożywać z chlebem, jak kto lubi. Smacznego!!!