Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsny chleb to pieczeń, która zaskoczy wszystkich miłośników tradycyjnych smaków. Z wyglądu przypomina pieczywo razowe, ale niech cię to nie zmyli! Tak naprawdę to kilka rodzajów mięsa starannie ze sobą połączonych. Mięsny chleb przygotujesz w klasycznej keksówce. Dobrze smakuje z rozmaitymi sosami na ciepło.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Zacznij od przygotowania mięsa. Każdy z rodzajów pokrój w średniej wielkości kawałki, a następnie zmiel z pomocą maszynki.
Wszystkie warzywa obierz i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Możesz też drobno posiekać. Rozgrzej patelnię z olejem. Podsmaż marchewki, pietruszkę, cebulę i seler. Kiedy zrobią się miękkie, odstaw z ognia.
Do mięsa dodaj jajka i delikatnie ostudzone warzywa. Dopraw papryką słodką w proszku, majerankiem, solą, pieprzem i ketchupem. Wymieszaj całość na jednolitą masę.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż masę na mięsny chleb i dociśnij mocno. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza bez termoobiegu i piecz około godzinę. Jeśli za mocno zacznie się przypiekać, przykryj folią aluminiową. Pod koniec pieczenia wysmaruj wierzch koncentratem pomidorowym.