Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna moja przekąska z ciasta francuskiego. Przekąska prosta i szybka w przygotowaniu, zajmie Wam kilkanaście minut, a na pewno będzie Wam smakować. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, widelec, patelnia, łyżka, szklanka do jajka,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć do zeszklenia na maśle klarownym, dodać przygotowane pieczarki i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Zdjąć z ognia i wystudzić. Pieczarki przełożyć do miski , a na tej samej patelni podsmażyć mięso mielone. Po podsmażeniu połączyć z pieczarkami, dodać bułkę tartą i wymieszać. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku. Ciasto francuskie rozwinąć , rozłożyć przygotowany farsz mięsno pieczarkowy, przykryć plasterkami sera żółtego. Zwinąć w rulon i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Końcówki pozaginać widelcem. Ułożyć zwinięciem do dołu. Górę posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 25 minut. Wyjąć, przestudzić i pokroić w plastry. Smacznego
Przygotowanie ciasta francuskiego i rozłożenie farszu.
Zwinięcie w roladę.
Rolada po upieczeniu.
Rolada w przekroju.