Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne mini pizze i paluchy na różnego rodzaju imprezy, zamiast pieczywa.
Zaczyn drożdżowy:
Wszystkie składniki dodajemy do odpowiedniej wielkości naczynia, mieszamy aby się drożdże rozpuściły, zakrywamy ściereczką i czekamy 15-30 minut, aż drożdże się ruszą.
Ciasto:
Do zaczynu drożdżowego dodajemy wszystkie składniki, wyrabiamy do gładkiej konsystencji , przykrywamy lnianą sciereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętośc.
Potym czasie wykładamy ciasto na stolnicę i jeszcze wyrabiamy 2-3 minut. Dzielimy na odpowiednie kawałki, formujemy mini pizze, smarujemy przygotowanym sosem, obkładamy resztą składników i pieczemy na termoobiegu 20 min w temoeraturze 200°C. Ż tego samego ciasta można również formować paluchy.
Farsz:
Pieczarki wraz z cebulką kroimy w średnie kawałki, podsmażamy na masełku klarowanym. Ja dodatkowo kroję jeszcze surową cebulkę i bezpośrednio posypuję na sos pomidorowy. Inwencja twórcza jest wskazana.
Mini pizze z sosem jogurtowym, z duszonym brokułem i pomidorami. Smaczna i zd...
Odsłon: 352
Krokiety z mięsem idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego lub ulubionego...
Odsłon: 1406
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, prze...
Odsłon: 19061
Krokiety z mięsem idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego lub ulubionego...
Odsłon: 1406
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, prze...
Odsłon: 19061
Składniki
Zaczyn drożdżowy: Wszystkie składniki dodajemy do odpowiedniej wielkości naczynia, mieszamy aby się drożdże rozpuściły, zakrywamy ściereczką i czekamy 15-30 minut, aż drożdże się ruszą.
Ciasto: Do zaczynu drożdżowego dodajemy wszystkie składniki, wyrabiamy do gładkiej konsystencji , przykrywamy lnianą sciereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętośc. Potym czasie wykładamy ciasto na stolnicę i jeszcze wyrabiamy 2-3 minut. Dzielimy na odpowiednie kawałki, formujemy mini pizze, smarujemy przygotowanym sosem, obkładamy resztą składników i pieczemy na termoobiegu 20 min w temoeraturze 200°C. Ż tego samego ciasta można również formować paluchy.
Farsz: Pieczarki wraz z cebulką kroimy w średnie kawałki, podsmażamy na masełku klarowanym. Ja dodatkowo kroję jeszcze surową cebulkę i bezpośrednio posypuję na sos pomidorowy. Inwencja twórcza jest wskazana.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Przekąski
Kulki ziemniaczane z serem mozzarella
Młoda kapusta z pieczarkami
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 280
Imprezowe siekacze drobioe
Moje dzisiejsze imprezowe siekacze drobiowe to nic innego jak kotleciki drobi...
Odsłon: 260