Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pizza doskonale sprawdza się jako przekąska, czy ciepła kolacja, ale z doświadczenia wiem, że dużo osób kupuje sobie podobne cuda w sklepie, czy piekarni na drugie śniadanie do pracy, ale czy nie lepiej przygotować ją sobie samodzielnie?
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1718
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1515
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1484
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1718
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1515
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1484
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1765
Składniki
Do ciepłej wody dodajemy drożdże, cukier i 2 łyżki mąki, mieszamy przez chwilę i odstawiamy do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę mieszamy z solą i suszonymi pomidorami, dodajemy wyrośnięte drożdże i zagniatamy. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponownie zagniatamy. Odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Gotowe ciasto dzielimy na 6 części, każdą z nich formujemy w kulkę i wałkujemy na grubość ok. 1,5 cm (aby miały regularny kształt można je wyciąć przy pomocy talerzyka). Ciasto nakłuwamy widelcem. Wierzch smarujemy ketchupem, na nim rozkładamy posiekaną cebulę. Kolejno wykładamy trochę startego sera, pokrojoną w kostkę paprykę, chorizo pokrojone w plasterki i ponownie ser. Wierzch posypujemy suszoną bazylią. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach.