Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pizza doskonale sprawdza się jako przekąska, czy ciepła kolacja, ale z doświadczenia wiem, że dużo osób kupuje sobie podobne cuda w sklepie, czy piekarni na drugie śniadanie do pracy, ale czy nie lepiej przygotować ją sobie samodzielnie?
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 232
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 232
Składniki
Do ciepłej wody dodajemy drożdże, cukier i 2 łyżki mąki, mieszamy przez chwilę i odstawiamy do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę mieszamy z solą i suszonymi pomidorami, dodajemy wyrośnięte drożdże i zagniatamy. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponownie zagniatamy. Odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Gotowe ciasto dzielimy na 6 części, każdą z nich formujemy w kulkę i wałkujemy na grubość ok. 1,5 cm (aby miały regularny kształt można je wyciąć przy pomocy talerzyka). Ciasto nakłuwamy widelcem. Wierzch smarujemy ketchupem, na nim rozkładamy posiekaną cebulę. Kolejno wykładamy trochę startego sera, pokrojoną w kostkę paprykę, chorizo pokrojone w plasterki i ponownie ser. Wierzch posypujemy suszoną bazylią. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12531
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6068