Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przekąska która idealnie nada się na imprezy, spotkania, lub po prostu do przegryzienia
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35860
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1252
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1774
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35860
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1252
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1774
        
        
                Składniki
koncentrat mieszamy z oliwą i przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. w ten sposób otrzymujemy sos pomidorowy do naszych pizzerinek
ciasto francuskie kroimy w kwadraty ok 8x8cm, smarujemy po środku sosem, nakładamy starty na grubych oczkach ser, pokrojoną w kwadraciki szynkę i/lub salami. brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i dobrze sklejamy. ciasto z góry nakrajamy, posypujemy bazylią, wsadzamy do piekarnika 200 stopni na około 15-20 minut. pizzerinki wyciągamy, studzimy i się nimi zajadamy :)