Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo ciekawa przekąska, którą możesz podać na przyjęciu jako tzw. finger food. Potrzebujesz kilku składników i odrobinę czasu, żeby przygotować oryginalne danie z cukinii. Przekonaj się, jak smakuje!
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 75
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 227
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 103
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 492
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 75
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 227
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 103
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 492
Składniki
Umyj dokładnie cukinię, obetnij obie końcówki i potnij na równe, grubsze plastry. Ułóż je na naoliwioną blachę z piekarnika.
Skrop dokładnie oliwą z góry i oprósz solą oraz ziołami prowansalskimi (lub oregano). Zetrzyj na wierzch jeszcze mozzarellę.
Z plastrów salami wytnij małe kółka (jak na zdjęciu) i ułóż według uznania. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i włóż przygotowane minipizze z cukinii na ok. 20 minut.
Po tym czasie wyjmij, udekoruj świeżo poszatkowanym koperkiem. Podawaj na ciepło, np. z sosem czosnkowym. Smacznego!