Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo ciekawa przekąska, którą możesz podać na przyjęciu jako tzw. finger food. Potrzebujesz kilku składników i odrobinę czasu, żeby przygotować oryginalne danie z cukinii. Przekonaj się, jak smakuje!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Składniki
Umyj dokładnie cukinię, obetnij obie końcówki i potnij na równe, grubsze plastry. Ułóż je na naoliwioną blachę z piekarnika.
Skrop dokładnie oliwą z góry i oprósz solą oraz ziołami prowansalskimi (lub oregano). Zetrzyj na wierzch jeszcze mozzarellę.
Z plastrów salami wytnij małe kółka (jak na zdjęciu) i ułóż według uznania. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i włóż przygotowane minipizze z cukinii na ok. 20 minut.
Po tym czasie wyjmij, udekoruj świeżo poszatkowanym koperkiem. Podawaj na ciepło, np. z sosem czosnkowym. Smacznego!