Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo ciekawa przekąska, którą możesz podać na przyjęciu jako tzw. finger food. Potrzebujesz kilku składników i odrobinę czasu, żeby przygotować oryginalne danie z cukinii. Przekonaj się, jak smakuje!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2679
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20189
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2679
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20189
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Składniki
Umyj dokładnie cukinię, obetnij obie końcówki i potnij na równe, grubsze plastry. Ułóż je na naoliwioną blachę z piekarnika.
Skrop dokładnie oliwą z góry i oprósz solą oraz ziołami prowansalskimi (lub oregano). Zetrzyj na wierzch jeszcze mozzarellę.
Z plastrów salami wytnij małe kółka (jak na zdjęciu) i ułóż według uznania. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i włóż przygotowane minipizze z cukinii na ok. 20 minut.
Po tym czasie wyjmij, udekoruj świeżo poszatkowanym koperkiem. Podawaj na ciepło, np. z sosem czosnkowym. Smacznego!