Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1790
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8341
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 740
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253323
Polecam.
Odsłon: 1430
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1790
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8341
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 740
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253323
Polecam.
Odsłon: 1430
Składniki
Rozmrożone na sicie kostki mintaja solimy, pieprzymy, panierujemy w mące i smażymy na gorącym oleju z każdej strony na lekko rumiany kolor. Usmażoną rybę wykładamy na talerz a na oleju w którym smażyła się ryba smażymy startą na wiórki marchew i pokrojone w pół plastry cebule. podlewamy wodą (125 ml), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową i dusimy pod przykryciem kilkanaście minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i łyżkę sosu sojowego, ciemnego. Mieszamy i w razie potrzeby dolewamy wody oraz możemy doprawić do smaku, jeżeli jest taka potrzeba. dusimy jeszcze kilka minut i mamy już sos pomidorowo - marchewkowy do naszej ryby. Sos studzimy. Przygotowujemy pojemnik do którego przełożymy warstwowo sos i rybę. Na dno pojemnika nakładamy warstwę sosu, na sos warstwę ryby i tak do wyczerpania skladników. Pojemnik zamykamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego !!!