Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z mintaja zrobiony z sosem pomidorowym w którego skład wchodzi pokrojone dwie cebule, starta jedna marchew i koncentrat pomidorowy. Całość doprawione liściem laurowym, zielem angielskim sosem sojowym ciemnym, solą, mieloną papryką i pieprzem.
nóż, patelnia, szklany pojemnik,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 267
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 267
Składniki
Rozmrożone na sicie kostki fileta mintaja solimy, pieprzymy i smażymy na gorącym oleju po 5-6 minut z każdej strony.
Usmażone przekładamy na talerz, a na patelnię z olejem w którym smażyła się ryba wkładamy startą na wiórki marchew i dusimy pod przykryciem do jej miękkości. Podczas duszenia marchwi dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gdy marchew będzie na wpół miękka dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebule i całość dusimy pod przykryciem. Musimy kilka razy przemieszać marchew z cebulą na patelni. Po kilkunastu minutach duszenia dodajemy pokrojone natki pietruszki, lubczyka i kopru, mieszamy i dusimy dalej do miękkości cebuli i marchwi.
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, majerankiem, ziołowym pieprzem i mieloną papryką. Całość dokładnie mieszamy.
Do pojemnika na dno wkładamy część gotowego sosu. Na warstwę sosu układamy usmażoną rybę i ponownie przykrywamy sosem i na warstwę drugą wykładamy pozostałą rybę.
Górę przykrywamy sosem, studzimy i ostudzone możemy przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin żeby smaki się przegryzły. Gotową rybkę z sosem pomidorowym podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego !!!