Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba Miruna zrobiona w sosie bolońskim.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3972
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 145
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 571
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 383
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3972
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 145
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 571
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 383
Składniki
Rybę płuczemy, odciskamy delikatnie z wody i układamy na talerzu. Kawałki ryby solimy i pieprzymy do smaku. Na rozgrzanej z olejem patelni układamy kawałki ryby obtaczanej w mące i smażymy na rumiany kolor.
Kroimy cebulę w piórka, solimy, po usmażeniu ryby smażymy cebulę (obtaczaną w pozostałej mące) na tym samym oleju co pozostał na patelni po smażeniu ryb. Gdy cebula jest zeszklona dodajemy sos boloński, 2 listki laurowe i 4 zgniecione ziela angielskie, musimy ten sosik zagotować dolać troszkę przegotowanej wody (pół szklanki), i pogotować około 5 minut.
Po ostygnięciu rybę układamy do wcześniej przygotowanego pojemnika i układamy, warstwa sosu, warstwa ryby.
Wkładamy przykryty pojemnik z rybą w sosie do lodówki na kilka godzin by ryba przeszła przyprawami i sosem.
Smacznego !!!