Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba Miruna zrobiona w sosie bolońskim.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 389
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14609
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 389
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14609
Składniki
Rybę płuczemy, odciskamy delikatnie z wody i układamy na talerzu. Kawałki ryby solimy i pieprzymy do smaku. Na rozgrzanej z olejem patelni układamy kawałki ryby obtaczanej w mące i smażymy na rumiany kolor.
Kroimy cebulę w piórka, solimy, po usmażeniu ryby smażymy cebulę (obtaczaną w pozostałej mące) na tym samym oleju co pozostał na patelni po smażeniu ryb. Gdy cebula jest zeszklona dodajemy sos boloński, 2 listki laurowe i 4 zgniecione ziela angielskie, musimy ten sosik zagotować dolać troszkę przegotowanej wody (pół szklanki), i pogotować około 5 minut.
Po ostygnięciu rybę układamy do wcześniej przygotowanego pojemnika i układamy, warstwa sosu, warstwa ryby.
Wkładamy przykryty pojemnik z rybą w sosie do lodówki na kilka godzin by ryba przeszła przyprawami i sosem.
Smacznego !!!