Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z miruny duszone w warzywach z dużą ilością przypraw. Wzorowano się przepisem z kuchni greckiej.
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6206
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 56
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 116
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6206
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 56
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 116
Składniki
Ryby płuczemy, odciskamy z wody i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Obraną marchew, seler i korzeń pietruszki ścieramy przez duże oczka, por kroimy w plasterki, cebule kroimy w kostkę. Posolone, popieprzone kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz, a na patelnię wkładamy wszystkie warzywa, dusimy pod przykryciem. Warzywa dusimy do ich miękkości, doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy, liście laurowe o ziele angielskie. Podczas duszenia dodajemy pastę rosołową, sos sojowy, mieloną paprykę, pieprz cytrynowy, majeranek i doprawiamy solą do smaku. Gotowy sos studzimy. W pojemniku układamy warstwę ostudzonego sosu, usmażone filety i tak układamy do wyczerpania składników. Smacznego!!!