Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z miruny duszone w warzywach z dużą ilością przypraw. Wzorowano się przepisem z kuchni greckiej.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Ryby płuczemy, odciskamy z wody i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Obraną marchew, seler i korzeń pietruszki ścieramy przez duże oczka, por kroimy w plasterki, cebule kroimy w kostkę. Posolone, popieprzone kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz, a na patelnię wkładamy wszystkie warzywa, dusimy pod przykryciem. Warzywa dusimy do ich miękkości, doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy, liście laurowe o ziele angielskie. Podczas duszenia dodajemy pastę rosołową, sos sojowy, mieloną paprykę, pieprz cytrynowy, majeranek i doprawiamy solą do smaku. Gotowy sos studzimy. W pojemniku układamy warstwę ostudzonego sosu, usmażone filety i tak układamy do wyczerpania składników. Smacznego!!!