Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na lunch warto przygotować popularne od kilku lat misy szczęścia, znane też jako miski obfitości lub budda bowl. Poniżej znajdziesz przepis na misę z ryżem. Przepis pochodzi z 485. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4367
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 62
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 419
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4367
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 62
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 419
Składniki
Na dnie miski umieścić rukolę i porwane liście sałaty. Przykryć ugotowanym ryżem. Na ryżu ułożyć pokrojone warzywa. Udekorować rukolą i posiekaną natką pietruszki.
Do oleju z pestek winogron dodać ocet balsamiczny i konfiturę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Przed podaniem zawartość miski posypać pestkami dyni i polać sosem.