Do góry

Przekąski Przepis na:

Miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem

Miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 950

Dodano:

Odsłon: 241

Zwykła a jednak niebanalna przekąska z grubej kiełbasy czyli miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem, może stanowić super przystawkę. Jej niezwykłe doznania  smakowe zapewni połączenie pieczarek, zielonego groszku z cebulą i nutką pieprzu. Zapraszam do posmakowania.

Składniki

  • 300 g grubej kiełbasy
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • czarny pieprz
  • sól
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem

Przygotowanie

  1. Obraną cebulę drobno siekamy a następnie rumienimy na patelni z rozgrzanym tłuszczem od czasu do czasu mieszając.
    Pieczarki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do cebuli i wszystko smażymy do momentu aż powstała z pieczarek woda odparuje, pod koniec smażenia całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, dodajemy odsączony z zalewy groszek, wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia.

  2. Kiełbasę kroimy w dość grube około pół centymetrowe plastry a następnie lekko rumienimy z obu stron na niewielkiej ilości gorącego oleju .
    Zrumienioną kiełbasę zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na kiełbasie układamy sporą porcję pieczarkowego farszu. Danie podajemy na gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń