Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykła a jednak niebanalna przekąska z grubej kiełbasy czyli miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem, może stanowić super przystawkę. Jej niezwykłe doznania smakowe zapewni połączenie pieczarek, zielonego groszku z cebulą i nutką pieprzu. Zapraszam do posmakowania.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy a następnie rumienimy na patelni z rozgrzanym tłuszczem od czasu do czasu mieszając. Pieczarki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do cebuli i wszystko smażymy do momentu aż powstała z pieczarek woda odparuje, pod koniec smażenia całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, dodajemy odsączony z zalewy groszek, wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Kiełbasę kroimy w dość grube około pół centymetrowe plastry a następnie lekko rumienimy z obu stron na niewielkiej ilości gorącego oleju . Zrumienioną kiełbasę zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na kiełbasie układamy sporą porcję pieczarkowego farszu. Danie podajemy na gorąco.