Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykła a jednak niebanalna przekąska z grubej kiełbasy czyli miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem, może stanowić super przystawkę. Jej niezwykłe doznania smakowe zapewni połączenie pieczarek, zielonego groszku z cebulą i nutką pieprzu. Zapraszam do posmakowania.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1625
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3037
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1905
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1625
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3037
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1905
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy a następnie rumienimy na patelni z rozgrzanym tłuszczem od czasu do czasu mieszając. Pieczarki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do cebuli i wszystko smażymy do momentu aż powstała z pieczarek woda odparuje, pod koniec smażenia całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, dodajemy odsączony z zalewy groszek, wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Kiełbasę kroimy w dość grube około pół centymetrowe plastry a następnie lekko rumienimy z obu stron na niewielkiej ilości gorącego oleju . Zrumienioną kiełbasę zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na kiełbasie układamy sporą porcję pieczarkowego farszu. Danie podajemy na gorąco.