Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tak przygotowana kapustka jest delikatna i bardzo smaczna. Jest dobry dodatkiem do potraw z grilla.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 82
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2649
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1813
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 82
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2649
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1813
Składniki
Z kapusty usunąć wierzchnie liście. Kapustę poszatkować troszkę grubiej niż normalną białą kapustę, ponieważ liście są cienkie i delikatne. W garnku rozpuścić masło z dodatkiem oleju rzepakowego. Dodać poszatkowaną kapustę i dusić na wolnym ogniu 2-3 minuty. Mieszać. Dodać 3/4 - 1/2 szklanki gorącej wody i przykryć garnek. Gotować ok 15 min na wolnym ogniu, od czasu do czasu pomieszać. Odkryć garnek, woda powinna cała odparować. Po zdjęciu garnka z gazu dodać cukier, sok z cytryny i pieprz, sól do smaku oraz drobno pokrojony pęczek koperku. Pomieszać. Smacznego