Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tak przygotowana kapustka jest delikatna i bardzo smaczna. Jest dobry dodatkiem do potraw z grilla.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 277
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 277
Składniki
Z kapusty usunąć wierzchnie liście. Kapustę poszatkować troszkę grubiej niż normalną białą kapustę, ponieważ liście są cienkie i delikatne. W garnku rozpuścić masło z dodatkiem oleju rzepakowego. Dodać poszatkowaną kapustę i dusić na wolnym ogniu 2-3 minuty. Mieszać. Dodać 3/4 - 1/2 szklanki gorącej wody i przykryć garnek. Gotować ok 15 min na wolnym ogniu, od czasu do czasu pomieszać. Odkryć garnek, woda powinna cała odparować. Po zdjęciu garnka z gazu dodać cukier, sok z cytryny i pieprz, sól do smaku oraz drobno pokrojony pęczek koperku. Pomieszać. Smacznego