Do góry

Przekąski Przepis na:

Młoda, panierowana kapusta:

Młoda, panierowana kapusta:

Autor:

Przepisów i artykułów: 332 Ocena: 2721

Dodano:

Odsłon: 665

Dla mnie jeden z wiosennych przysmaków. Chociaż raz ale zrobić muszę.

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 3 jajka
  • 1 szklanka tartej bułki
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3 łyżki klarowanego masła
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie



  1. Młodą kapustę obrać z uszkodzonych liści.
    Przekroić razem z kaczanem na osiem części.
    Włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować około 8-10 minut. Uważać by za bardzo nie rozgotować.
    Delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i lekko ostudzić.
    Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
    Rozgrzać olej z masłem . Każdą cząstkę kapusty panierować w jajkach i tartej bułce.
    Smażyć na "złoty" kolor na średnim ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 05 maja Pyszna,robiłam kiedyś tak włoską i nie gotowałam,kapusta mięknie podczas smażenia:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 05 maja Młodą kapustę podaję jak kalafiora z masłem i bułeczką. Twój przepis bardzo mi się podoba,
biorę do ulubionych i na pewno wykorzystam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babeczka35 05 maja Super pomysł na przyrządzenie kapusty :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 05 maja Młoda kapusta pod każdą postacią jest dobra.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń