Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie jeden z wiosennych przysmaków. Chociaż raz ale zrobić muszę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Składniki
Młodą kapustę obrać z uszkodzonych liści. Przekroić razem z kaczanem na osiem części. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować około 8-10 minut. Uważać by za bardzo nie rozgotować. Delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i lekko ostudzić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Rozgrzać olej z masłem . Każdą cząstkę kapusty panierować w jajkach i tartej bułce. Smażyć na "złoty" kolor na średnim ogniu.