Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie jeden z wiosennych przysmaków. Chociaż raz ale zrobić muszę.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Młodą kapustę obrać z uszkodzonych liści. Przekroić razem z kaczanem na osiem części. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować około 8-10 minut. Uważać by za bardzo nie rozgotować. Delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i lekko ostudzić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Rozgrzać olej z masłem . Każdą cząstkę kapusty panierować w jajkach i tartej bułce. Smażyć na "złoty" kolor na średnim ogniu.