Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa przystawka bądź wspaniała opcja na kolację.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 70
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 70
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Przygotować masełko czosnkowe własnej roboty. Masło musi być bardzo miękkie, żeby z łatwością połączyć je z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,ziołami, odrobiną soli i troszkę większą odrobiną pieprzu ziolowego. Wszystko dokładnie wymieszać ( jeśli masło jest twarde możemy pomóc sobie mikrofalówką, 20-30 sekund i mamy aż roztopione masełko, które z łatwością możemy wymieszać z mieszanką ziołową).
Tak przygotowanym masłem smarujemy nasze pieczywo dość grubo. Następnie układamy pokrojoną w kosteczkę mozarellę i wstawiamy do piekarnika ( 180C) do momentu roztopienia sera.
W tym czasie kroimy nasze dojrzałe pomidory w kostkę i mieszamy je z porwanymi w dłoniach listkami świeżej bazylii. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i jeszcze raz mieszamy.
Wyciągamy nasze bruschetty z piekarnika i układamy na nich nasze pomidory z bazylią. Zajadamy odrazu po przyrządzeniu w towarzystwie kieliszka wina ( ja lubię z pinot grigio lub inne aromatyczne,pachnące białe wino). Smacznego!