Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne. Ja uwielbiam je same tylko z kefirem lub z dodatkiem surówki z sosem winegret. Fajny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2014
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12982
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2014
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12982
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Składniki
Ziemniaki ugotowane najlepiej z poprzedniego dnia przełożyć do większej miski, dodać kefir, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i mąkę. Wszystko razem zagnieść - ciasto nie może kleić się do ręki także w miarę wyrabiania ciasta podsypywać mąką pszenna
formować placuszki nie grubsze niż 0,5 cm, obtoczyć w bułce tartej i na patelnię, Ja smaże na średnim ogniu tak aby były złote i środek nie był rzadki
Fajna alternatywa od tłuczonych ziemniaków no i sprytny sposób na wykorzystanie resztek ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Mi czasem zostaje ok dwóch garści - tak na oko - tych ziemniaków i z takiej porcji wyjdzie mi 4-5 moskoli. Jak ktoś nie ma akurat w lodówce kefiru to nie musi go dawać.