Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne. Ja uwielbiam je same tylko z kefirem lub z dodatkiem surówki z sosem winegret. Fajny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Ziemniaki ugotowane najlepiej z poprzedniego dnia przełożyć do większej miski, dodać kefir, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i mąkę. Wszystko razem zagnieść - ciasto nie może kleić się do ręki także w miarę wyrabiania ciasta podsypywać mąką pszenna
formować placuszki nie grubsze niż 0,5 cm, obtoczyć w bułce tartej i na patelnię, Ja smaże na średnim ogniu tak aby były złote i środek nie był rzadki
Fajna alternatywa od tłuczonych ziemniaków no i sprytny sposób na wykorzystanie resztek ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Mi czasem zostaje ok dwóch garści - tak na oko - tych ziemniaków i z takiej porcji wyjdzie mi 4-5 moskoli. Jak ktoś nie ma akurat w lodówce kefiru to nie musi go dawać.