Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki przepis na domową wędlinę z drobiu. Kiełbasa jest smaczna, soczysta, łatwo się kroi. Zachęcam do wypróbowania!
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wlać wodę. Na osobnym talerzyku wymieszać wszystkie suche przyprawy razem z suchą żelatyną i wsypać do mięsa, całość wymieszać dobrze ręką.
Następnie użyć rękawa do pieczenia, z jednej strony dobrze zawiązać rękaw sznurkiem, nałożyć mięso. Najlepiej rękaw ułożyć sobie na małej blaszce, ja użyłam foremki keksówki, uformować kiełbasę. Zbędny rękaw zawinąć na około kiełbasy, zawiązać końcówki rękawa, tak aby podczas pieczenia nie wypływał płyn.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 40 - 50 minut. Pozostawić do wystygnięcia, wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc, gotowe!
Smacznego!
Przepis dnia
Po składnikach możemy stwierdzić że jest to zwykłe ciasto, bo to tylko biszko...
Odsłon: 88706
Dziś u mnie wątróbka drobiowa gotowa w zaledwie 15 minut, z miłą chęcią podam...
Odsłon: 19649
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 1290
Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są k...
Odsłon: 329
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 3307
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 156
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 1290
Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są k...
Odsłon: 329
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 3307
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 156
Składniki
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wlać wodę. Na osobnym talerzyku wymieszać wszystkie suche przyprawy razem z suchą żelatyną i wsypać do mięsa, całość wymieszać dobrze ręką. Następnie użyć rękawa do pieczenia, z jednej strony dobrze zawiązać rękaw sznurkiem, nałożyć mięso. Najlepiej rękaw ułożyć sobie na małej blaszce, ja użyłam foremki keksówki, uformować kiełbasę. Zbędny rękaw zawinąć na około kiełbasy, zawiązać końcówki rękawa, tak aby podczas pieczenia nie wypływał płyn. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 40 - 50 minut. Pozostawić do wystygnięcia, wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc, gotowe! Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Smażona cukinia do obiadu
Przekąski
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Smażona cukinia do obiadu
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 317
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Ekspresowe roladki z tortilli idealne na śniadanie, kolację lub na imprezę. W...
Odsłon: 204