Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki przepis na domową wędlinę z drobiu. Kiełbasa jest smaczna, soczysta, łatwo się kroi. Zachęcam do wypróbowania!
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1595
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1595
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Składniki
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wlać wodę. Na osobnym talerzyku wymieszać wszystkie suche przyprawy razem z suchą żelatyną i wsypać do mięsa, całość wymieszać dobrze ręką. Następnie użyć rękawa do pieczenia, z jednej strony dobrze zawiązać rękaw sznurkiem, nałożyć mięso. Najlepiej rękaw ułożyć sobie na małej blaszce, ja użyłam foremki keksówki, uformować kiełbasę. Zbędny rękaw zawinąć na około kiełbasy, zawiązać końcówki rękawa, tak aby podczas pieczenia nie wypływał płyn. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 40 - 50 minut. Pozostawić do wystygnięcia, wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc, gotowe! Smacznego!