Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki przepis na domową wędlinę z drobiu. Kiełbasa jest smaczna, soczysta, łatwo się kroi. Zachęcam do wypróbowania!
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17351
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 349
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4126
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 135
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 211
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17351
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 349
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4126
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 135
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 211
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 122
Składniki
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wlać wodę. Na osobnym talerzyku wymieszać wszystkie suche przyprawy razem z suchą żelatyną i wsypać do mięsa, całość wymieszać dobrze ręką. Następnie użyć rękawa do pieczenia, z jednej strony dobrze zawiązać rękaw sznurkiem, nałożyć mięso. Najlepiej rękaw ułożyć sobie na małej blaszce, ja użyłam foremki keksówki, uformować kiełbasę. Zbędny rękaw zawinąć na około kiełbasy, zawiązać końcówki rękawa, tak aby podczas pieczenia nie wypływał płyn. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 40 - 50 minut. Pozostawić do wystygnięcia, wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc, gotowe! Smacznego!