Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki przepis na domową wędlinę z drobiu. Kiełbasa jest smaczna, soczysta, łatwo się kroi. Zachęcam do wypróbowania!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 249
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 968
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 534
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 738
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 249
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 968
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 534
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 738
Składniki
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wlać wodę. Na osobnym talerzyku wymieszać wszystkie suche przyprawy razem z suchą żelatyną i wsypać do mięsa, całość wymieszać dobrze ręką. Następnie użyć rękawa do pieczenia, z jednej strony dobrze zawiązać rękaw sznurkiem, nałożyć mięso. Najlepiej rękaw ułożyć sobie na małej blaszce, ja użyłam foremki keksówki, uformować kiełbasę. Zbędny rękaw zawinąć na około kiełbasy, zawiązać końcówki rękawa, tak aby podczas pieczenia nie wypływał płyn. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 40 - 50 minut. Pozostawić do wystygnięcia, wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc, gotowe! Smacznego!