Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska - ciągnący się ser w chrupiącym panko. Wygląda i smakuje świetnie, na pewno będzie przebojem na każdej imprezie!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17726
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1825
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15487
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6529
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17726
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1825
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15487
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6529
Składniki
Do zrobienia tego dania użyłam mozzarelli w bloku - jest dużo twardsza niż ta sprzedawana w zalewie i lepiej nadaje się do smażenia. Mozzarellę kroimy w plasterki. Układamy pomiędzy ręcznikami papierowymi i lekko dociskamy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Mozzarellę można posypać przyprawami - jest wtedy bardziej wyrazista. Użyłam pieprzu i ostrej papryki, ale oczywiście można użyć dowolnych, ulubionych przypraw. Następnie każdy plaster obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i na końcu w panko lub bułce tartej. Panierowany ser smażymy na sporym ogniu, do zarumienienia z obu stron. Ważne, aby nie smażyć długo na małym ogniu, bo ser zacznie się rozpuszczać i może się rozpaść. Panierowaną mozzarellę podajemy z sosami i świeżymi warzywami.