Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska - ciągnący się ser w chrupiącym panko. Wygląda i smakuje świetnie, na pewno będzie przebojem na każdej imprezie!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6893
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242807
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6893
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242807
Składniki
Do zrobienia tego dania użyłam mozzarelli w bloku - jest dużo twardsza niż ta sprzedawana w zalewie i lepiej nadaje się do smażenia. Mozzarellę kroimy w plasterki. Układamy pomiędzy ręcznikami papierowymi i lekko dociskamy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Mozzarellę można posypać przyprawami - jest wtedy bardziej wyrazista. Użyłam pieprzu i ostrej papryki, ale oczywiście można użyć dowolnych, ulubionych przypraw. Następnie każdy plaster obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i na końcu w panko lub bułce tartej. Panierowany ser smażymy na sporym ogniu, do zarumienienia z obu stron. Ważne, aby nie smażyć długo na małym ogniu, bo ser zacznie się rozpuszczać i może się rozpaść. Panierowaną mozzarellę podajemy z sosami i świeżymi warzywami.