Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska - ciągnący się ser w chrupiącym panko. Wygląda i smakuje świetnie, na pewno będzie przebojem na każdej imprezie!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9145
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4800
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 32
Dziś do pracy.
Odsłon: 635
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9145
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4800
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 32
Dziś do pracy.
Odsłon: 635
Składniki
Do zrobienia tego dania użyłam mozzarelli w bloku - jest dużo twardsza niż ta sprzedawana w zalewie i lepiej nadaje się do smażenia. Mozzarellę kroimy w plasterki. Układamy pomiędzy ręcznikami papierowymi i lekko dociskamy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Mozzarellę można posypać przyprawami - jest wtedy bardziej wyrazista. Użyłam pieprzu i ostrej papryki, ale oczywiście można użyć dowolnych, ulubionych przypraw. Następnie każdy plaster obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i na końcu w panko lub bułce tartej. Panierowany ser smażymy na sporym ogniu, do zarumienienia z obu stron. Ważne, aby nie smażyć długo na małym ogniu, bo ser zacznie się rozpuszczać i może się rozpaść. Panierowaną mozzarellę podajemy z sosami i świeżymi warzywami.