Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska - ciągnący się ser w chrupiącym panko. Wygląda i smakuje świetnie, na pewno będzie przebojem na każdej imprezie!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16721
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 414
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16721
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 414
Składniki
Do zrobienia tego dania użyłam mozzarelli w bloku - jest dużo twardsza niż ta sprzedawana w zalewie i lepiej nadaje się do smażenia. Mozzarellę kroimy w plasterki. Układamy pomiędzy ręcznikami papierowymi i lekko dociskamy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Mozzarellę można posypać przyprawami - jest wtedy bardziej wyrazista. Użyłam pieprzu i ostrej papryki, ale oczywiście można użyć dowolnych, ulubionych przypraw. Następnie każdy plaster obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i na końcu w panko lub bułce tartej. Panierowany ser smażymy na sporym ogniu, do zarumienienia z obu stron. Ważne, aby nie smażyć długo na małym ogniu, bo ser zacznie się rozpuszczać i może się rozpaść. Panierowaną mozzarellę podajemy z sosami i świeżymi warzywami.