Do góry

Przekąski Przepis na:

Muffinki ziemniaczane.

Muffinki ziemniaczane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 719

Dodano:

Odsłon: 244

Nie wiesz co zrobić z ziemniakami z dnia poprzedniego ? Więc podam wam wymyślony mój pomysł na fajne danie.

Składniki

  • 700 g ugotowanych ziemniaków,
  • 150 g boczku parzonego,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • 4 jajka,
  • szczypta soli,
  • 3 łyżki oleju.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować dzień wcześniej.

  2. Zetrzeć na tarce jarzynowej.

  3. Dodać boczek pokrojony drobno.

  4. Następnie natkę pietruszki.

  5. Jajka z solą roztrzepać widelcem, wlać do farszu.

  6. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką.

  7. Foremkę na babeczki wysmarować olejem,

  8. Nałożyć farsz (wyszło mi 12 muffinek).

  9. Gotowe posmarować olejem.

  10. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec godzinę, 5 minut przed końcem ustawić piekarnik na 200 stopni aby muffinki się zarumieniły.

  11. Podawać z kwaśną śmietaną lub kto z czym ma ochotę. Muffinki wyszły przepyszne z wierzchu chrupiące a w środku kruche.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń