Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz co zrobić z ziemniakami z dnia poprzedniego ? Więc podam wam wymyślony mój pomysł na fajne danie.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1043
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7726
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1043
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7726
Składniki
Ziemniaki ugotować dzień wcześniej.
Zetrzeć na tarce jarzynowej.
Dodać boczek pokrojony drobno.
Następnie natkę pietruszki.
Jajka z solą roztrzepać widelcem, wlać do farszu.
Wszystko dokładnie wymieszać łyżką.
Foremkę na babeczki wysmarować olejem,
Nałożyć farsz (wyszło mi 12 muffinek).
Gotowe posmarować olejem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec godzinę, 5 minut przed końcem ustawić piekarnik na 200 stopni aby muffinki się zarumieniły.
Podawać z kwaśną śmietaną lub kto z czym ma ochotę. Muffinki wyszły przepyszne z wierzchu chrupiące a w środku kruche.