Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz co zrobić z ziemniakami z dnia poprzedniego ? Więc podam wam wymyślony mój pomysł na fajne danie.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2155
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101794
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6214
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2155
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101794
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6214
Składniki
Ziemniaki ugotować dzień wcześniej.
Zetrzeć na tarce jarzynowej.
Dodać boczek pokrojony drobno.
Następnie natkę pietruszki.
Jajka z solą roztrzepać widelcem, wlać do farszu.
Wszystko dokładnie wymieszać łyżką.
Foremkę na babeczki wysmarować olejem,
Nałożyć farsz (wyszło mi 12 muffinek).
Gotowe posmarować olejem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec godzinę, 5 minut przed końcem ustawić piekarnik na 200 stopni aby muffinki się zarumieniły.
Podawać z kwaśną śmietaną lub kto z czym ma ochotę. Muffinki wyszły przepyszne z wierzchu chrupiące a w środku kruche.