Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz co zrobić z ziemniakami z dnia poprzedniego ? Więc podam wam wymyślony mój pomysł na fajne danie.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 68
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2068
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 637
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 68
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2068
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 637
Składniki
Ziemniaki ugotować dzień wcześniej.
Zetrzeć na tarce jarzynowej.
Dodać boczek pokrojony drobno.
Następnie natkę pietruszki.
Jajka z solą roztrzepać widelcem, wlać do farszu.
Wszystko dokładnie wymieszać łyżką.
Foremkę na babeczki wysmarować olejem,
Nałożyć farsz (wyszło mi 12 muffinek).
Gotowe posmarować olejem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec godzinę, 5 minut przed końcem ustawić piekarnik na 200 stopni aby muffinki się zarumieniły.
Podawać z kwaśną śmietaną lub kto z czym ma ochotę. Muffinki wyszły przepyszne z wierzchu chrupiące a w środku kruche.