Do góry

Przekąski Przepis na:

Muffiny z ricottą i mięsem mielonym

Muffiny z ricottą i mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 484 Ocena: 4933

Dodano:

Odsłon: 179

Jak każde muffiny w wersji na słono, tak i te nadają się na samodzielną przekąskę lub jako dodatek do np. zupy krem. Polecam ;)

Składniki

  • masło 60 g
  • ser ricotta 250 g
  • mleko 150 g
  • jaja 2 szt
  • mąka 280 g
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
  • majeranek Prymat 2/3 łyżeczki
  • mięso mielone 160 g
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muffiny z ricottą i mięsem mielonym

Przygotowanie

  1. Ser ricotta wymieszać z jajami bardzo dokładnie. Następnie dodać stopione i ostudzone masło, połączyć. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Wymieszać. Na końcu dodać mięso mielone i wymieszać całość. Mięsem mielonym w tym przypadku była pieczeń wieprzowa, która została mi z dnia poprzedniego ;)

  2. Ciasto przełożyć do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 20 min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 24 stycznia Uwielbiam ricottę. Bardzo fajne babeczki :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń