Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiesz na muffiny z wędzonym łososiem, które świetnie się sprawdzą dla miłośników wytrawnych smaków jako przekąski? Wypróbuj prosty przepis. Miękkie ciasto i aromatyczne wnętrze to połączenie idealne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1034
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 959
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12849
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1034
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 959
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12849
Składniki
Wymieszaj mąkę z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce zmiksuj mleko, jajko oraz olej. Dodaj je do suchych składników i dokładnie zmiksuj, aby nie było grudek.
Przygotuj teraz dodatki. Łososia pokrój na mniejsze kawałki. Skrop go sokiem z cytryny. Ser zetrzyj na tarce i odłóż odrobinę do posypania wierzchu. Dodaj składniki do ciasta. Wsyp też odrobinę tymianku dla smaku. Całość wymieszaj.
Formę do muffinek wypełnij ciastem, zostawiając około centymetra wolnej przestrzeni od brzegu. Posyp pozostałym serem (wystarczy trochę). Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 25 minut.