Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
malze wyplukac, wszystkie warzywa (procz fasolki szparagowej) obrac i pokroic niezbyt drobno; do duzego garnka wrzucic kostke masla rozdrobniony czosnek i pokrojone warzywa; podgrzewac na malym ogniu az maslo sie rozpusci; dolac okolo 1 litra wody i poczekac az sie wszytsko zagotuje na malym ogniu; po zagotowaniu wrzucic mule i wlac 2/3 butelki wina, do tego dodac przyprawy:bazylie,oregano, nac pietruszki,pieprz i sol do smaku;gotowac okolo 20-30 min; po ulywie tego czasu wyjac warzywa, wrzucic do wywaru fasolke szparagowa, zwiekszyc ogien i tak gotowac 3-5 min; nastepnie wyjac mule i fasolke i smacznego:) pozostala 1/3 butelki wina proponuje spozyc w trakcie gotowania a kolejne przy spozywaniu muli:) dobrym dodatkiem do dania bedzie grzanka z bagietki z zoltym serem i maslem czosnkowym .... smacznego:)