Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kieszonki z ciasta francuskiego to bardzo fajny i prosty pomysł na przekąskę imprezową i nie tylko. Przygotowałam je ostatnio na imprezę i bardzo szybko zniknęły. Polecam bo są pyszne. Wypełnienie takich kieszonek może być dowolne. U mnie pasta jajeczna z rzodkiewką i serem.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85067
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2372
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9890
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3766
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6982
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85067
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2372
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9890
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3766
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6982
Składniki
Zaczynam od przygotowania jajek. Gotuję je na twardo a następnie obieram. Sałatkę przygotowuje się bardzo szybko dlatego, że wszystkie składniki ścieram na tarce o grubych oczkach. Ser, jajka oraz rzodkiewkę. Na koniec dodaję majonez oraz przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszam i chłodzę w lodówce przez kilka godzin. Można przygotować dzień wcześniej. Zamiast takiej pasty można użyć zwykłego serka. Fajnie sprawdzi się chrzanowy czy np. ze szczypiorkiem. Ciasto francuskie kroję w kółka. Najlepiej by były zrobione przy większej szklance lub filiżance. Każde kółko z ciasta francuskiego delikatnie zaginam a następnie nacinam paski. Dokładnie pokazuję to na zdjęciu. Każdy kawałek ciasta francuskiego smaruję jajkiem. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Takie kieszonki piekę ok. 15-20 minut. Czas pieczenia trzeba kontrolować by kieszonki się zbyt mocno nie przypaliły. Gdy tak się stanie mogą się nie dać pokroić. Po upieczeniu ciasto francuskie chłodzę a następnie delikatnie nacinam. Do środka nakładam farsz jajeczny oraz sałatę dla dekoracji. Tak przygotowane kieszonki super się prezentuję na desce np. z roladkami. Polecam serdecznie.