Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewane mufinki z ciasta na pizzę

Nadziewane mufinki z ciasta na pizzę

Autor:

Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 5517

Dodano:

Odsłon: 8333

Niejednokrotnie robiłem pizze na gotowym cieście i zawsze była świetna tzn. do wczoraj, kiedy to nie wytrzymałem i wymyśliłem coś jeszcze lepszego, coś czym jednocześnie mogę się podzielić z Wami.

Składniki

  • opakowanie ciasta na pizzę
  • 2/3 puszki czerwonej fasoli
  • kawałek boczku
  • 500 gr pieczarek
  • 3 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chilli
  • łyżka masła
  • pół łyżeczki papryki wędzonej
  • parmezan lub chedar
  • olej rzepakowy
  • sól pieprz
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Nadziewane mufinki z ciasta na pizzę

Przygotowanie

  1. Podsmażamy pokrojony boczek z cebulką dodając pod koniec czosnek.
    Dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy całość.

    Opłukaną fasolkę miażdżymy widelcem,
    dodajemy chilli, olej i paprykę wędzoną.
    Całość mieszamy na gładką pastę.

  2. Ciasto wyjmujemy z tuby.
    Kroimy je na 12 ok 2 cm krążków.
    Do wysmarowanej masłem formy na mufinki układamy krążki.
    Pieczemy w 170oC przez ok 9 minut.
    Od razu po upieczeniu wgniatamy środek mufin.

    Dno mufin wykładamy pastą z czerwonej fasoli.
    Jeszcze tylko pieczarkowy farsz i starty chedar.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń