Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewane sakiewki z łososia

Nadziewane sakiewki z łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 2190 Ocena: 48583

Dodano:

Odsłon: 3069

O :) Małe i łatwe do przyrządzenia - doskonała przekąska nie tylko dla gości.

Składniki

  • 20 dag tłustego twarogu
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Pieprz
  • sól
  • pieprz cayenne
  • 1 szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek mieszanych ziół
  • 12 plastrów wędzonego łososia ( ok. 20 dag )
  • listki szczypiorku do przewiązania i rucola do przybrania
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Twaróg utarłem ze śmietaną i przyprawiłem sokiem z cytryny , sola i pieprzem oraz pieprzem Cayenne. Dodałem obraną i drobno posiekaną szalotkę oraz wyciśnięty czosnek.

    Zioła opłukałem i osuszyłem . Listki drobno posiekałem i dodałem do twarożku.

    Plastry łososia płasko rozłożyłem . Na środku każdego z nich umieściłem porcje nadzienia , a następnie zawinąłem je do środka ze wszystkich stron i przewiązałem u góry szczypiorkiem.

    Rukolę opłukałem i otrząsnąłem z wody . Listki ułożyłem na talerzu i umieściłem na nich łososiowe sakiewki.

    Zamiast plastrów łososia można wziąć plasterki szynki albo małe , wydrążone pomidory.
    Podałem z pieczywem z masłem. Można z grzankami z bagietki.

    U mnie dzisiaj również sakiewki z szynki prosciutto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 01 kwietnia 2014 Ciekawy przepis! Mistrzu tylko ile to jest 150 5 kwaśniej śmietany? Na innych portalach też w ten sposób napisałeś:) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

figg 01 kwietnia 2014 Zmyślne takie:-))) Moja brzydsza połówka uwielbia łososia więc jak nie podpadnie to mu zaserwuję:-)) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 01 kwietnia 2014 wszystko co z łososiem uwielbiam,takie połączenie musi być pyszne:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń