Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak nadziewany bułką , pietruszką i pieczarkami bez kości , idealna wędlina podawana na zimno lub jako danie obiadowe na ciepło
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3827
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 974
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3827
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 974
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Składniki
Wytrybowanego kurczaka nacieramy od wewnątrz czosnkiem i solimy. łączymy składniki nadzienia : pokrojone w kostkę bułki , posiekaną pietruszkę oraz pokrojone pieczarki , masło oraz jajka. Solimy oraz pieprzymy nadzienie do smaku.
Zawijamy kurczaka zaczynając od związania nóżek , wiążemy sznurkiem masarskim jak szynkę Związanego kurczaka nacieramy olejem i przyprawą do kurczaka lub innymi ulubionymi przyprawami. Układamy na blaszce łączeniem do spodu . Pieczemy w temp 170 stopni 1,2 do 1,5 godziny Po upieczeniu podajemy na ciepło lub po ostudzeniu wkładamy do lodówki . Schłodzone po minimum 2 godzinach możemy kroić w plastry jako wędlinę poniżej film jak trybować kurczaka