Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak nadziewany bułką , pietruszką i pieczarkami bez kości , idealna wędlina podawana na zimno lub jako danie obiadowe na ciepło
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 192
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 560
Kolorowe ciasteczka korzenne, udekorowane kolorowym lukrem i ozdobami.
Odsłon: 118
Szybkie i proste kanapeczki świąteczne z serkiem kanapkowym, ogórkiem i papry...
Odsłon: 342
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 463
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 192
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 560
Kolorowe ciasteczka korzenne, udekorowane kolorowym lukrem i ozdobami.
Odsłon: 118
Szybkie i proste kanapeczki świąteczne z serkiem kanapkowym, ogórkiem i papry...
Odsłon: 342
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 463
Składniki
Wytrybowanego kurczaka nacieramy od wewnątrz czosnkiem i solimy. łączymy składniki nadzienia : pokrojone w kostkę bułki , posiekaną pietruszkę oraz pokrojone pieczarki , masło oraz jajka. Solimy oraz pieprzymy nadzienie do smaku.
Zawijamy kurczaka zaczynając od związania nóżek , wiążemy sznurkiem masarskim jak szynkę Związanego kurczaka nacieramy olejem i przyprawą do kurczaka lub innymi ulubionymi przyprawami. Układamy na blaszce łączeniem do spodu . Pieczemy w temp 170 stopni 1,2 do 1,5 godziny Po upieczeniu podajemy na ciepło lub po ostudzeniu wkładamy do lodówki . Schłodzone po minimum 2 godzinach możemy kroić w plastry jako wędlinę poniżej film jak trybować kurczaka