Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak nadziewany bułką , pietruszką i pieczarkami bez kości , idealna wędlina podawana na zimno lub jako danie obiadowe na ciepło
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1001
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 411
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 364
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1001
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 411
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 364
Składniki
Wytrybowanego kurczaka nacieramy od wewnątrz czosnkiem i solimy. łączymy składniki nadzienia : pokrojone w kostkę bułki , posiekaną pietruszkę oraz pokrojone pieczarki , masło oraz jajka. Solimy oraz pieprzymy nadzienie do smaku.
Zawijamy kurczaka zaczynając od związania nóżek , wiążemy sznurkiem masarskim jak szynkę Związanego kurczaka nacieramy olejem i przyprawą do kurczaka lub innymi ulubionymi przyprawami. Układamy na blaszce łączeniem do spodu . Pieczemy w temp 170 stopni 1,2 do 1,5 godziny Po upieczeniu podajemy na ciepło lub po ostudzeniu wkładamy do lodówki . Schłodzone po minimum 2 godzinach możemy kroić w plastry jako wędlinę poniżej film jak trybować kurczaka