Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak nadziewany bułką , pietruszką i pieczarkami bez kości , idealna wędlina podawana na zimno lub jako danie obiadowe na ciepło
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20336
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 349
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1050
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1308
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20336
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 349
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1050
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1308
Składniki
Wytrybowanego kurczaka nacieramy od wewnątrz czosnkiem i solimy. łączymy składniki nadzienia : pokrojone w kostkę bułki , posiekaną pietruszkę oraz pokrojone pieczarki , masło oraz jajka. Solimy oraz pieprzymy nadzienie do smaku.
Zawijamy kurczaka zaczynając od związania nóżek , wiążemy sznurkiem masarskim jak szynkę Związanego kurczaka nacieramy olejem i przyprawą do kurczaka lub innymi ulubionymi przyprawami. Układamy na blaszce łączeniem do spodu . Pieczemy w temp 170 stopni 1,2 do 1,5 godziny Po upieczeniu podajemy na ciepło lub po ostudzeniu wkładamy do lodówki . Schłodzone po minimum 2 godzinach możemy kroić w plastry jako wędlinę poniżej film jak trybować kurczaka