Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto na pieczone pierogi. Proponuję farsz : kurczak suszone pomidory i szpinak
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2877
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2204
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2877
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2204
Składniki
FARSZ: pierś z kurczaka przyprawa Kotani Gyros pół opakowania świeżego baby szpinaku ( biedronka) kilka suszonych pomidorów w oleju ( najlepsze z Biedronki z dynią ) Pierś kroimy w drobną kostkę, obsypujemy przyprawą kotani i smażymy na patelni z odrobiną oleju z zalewy pomidorów. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i szpinak. Smażymy, aż szpinak zmniejszy objętość. Można lekko dosolić do smaku.
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i wyrabiamy ciasto. Dzielimy ciasto na 2 części. Jedną część rozwałkować, a drugą przykryć ściereczką żeby ciasto nie wyschło. Za pomocą np. szklanki wycinamy okręgi. Nakładamy farsz i lepimy pierogi.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15min, aż się pięknie zarumienią.