Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszym dodatkiem do przekąsek nie jest ketchup czy musztarda. Sos tatarski to smakowa eksplozja połączonych ze sobą składników.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 141
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 141
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Składniki
Cebulę cukrową i marynowane grzybki pokroić w drobniutką kostkę. Ogórki konserwowe lub kiszone osączyć z octu lub zalewy, pokroić w drobniutką kostkę, ponownie osączyć z soku. Z dobrej jakości oleju, żółtek z dodatkiem musztardy, cukru i soli wykonać domowy majonez. Zrobiony majonez wymieszać ze śmietaną, ogórkami, cebulą i grzybkami. Przechowywać w chłodnym miejscu pod przykryciem w naczyniu porcelanowym lub szklanym. Podawać z ulubionymi dodatkami np.: jajka, kiełbasy, szynka.