Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kromka świeżego chleba z domowym smalczykiem i ogórkiem kiszonym nie ma sobie równych. Jak przygotować ten specjał w prosty sposób? Mamy dla Was genialny przepis na domowy smalec z piekarnika - bez długiego stania przy kuchence, smażenia na patelni i wytapiania słoniny. Koniecznie przetestujcie ten patent w domu.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 107
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1048
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 55
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 107
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1048
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 55
Składniki
Będą nam potrzebne 4 litrowe słoiki.
Czosnek obieramy z łupin. Do każdego słoika wrzucamy po jednym ząbku czosnku, jednym liściu laurowym, dwóch ziarenkach ziela angielskiego.
Słoninę i boczek kroimy w drobną kostkę i rozkładamy je po równo do 4 słoików.
Do każdego słoika wsypujemy łyżeczkę majeranku. Doprawiamy smalczyk solą i pieprzem.
Słoiki przykrywamy od góry folią aluminiową.
Słoiki wstawiamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy temperaturę 180 stopni z termoobiegiem. Po 90 minutach wyjmujemy słoiki z piekarnika, odkrywamy je, wytopiony smalczyk mieszamy, następnie odstawiamy do wystudzenia.
Całkowicie wystudzony smalec rozsmarowujemy na pieczywie. Kanapki zajadamy z ogórkiem koszonym. Smacznego!