Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy przepis na klasyczne naleśniki na słodko, do którego można dodać co tylko się chce lub zjeść na sucho zwinięte w rurki. :)
mikser, miska, patelnia
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1162
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 200
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4275
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1162
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 200
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4275
Składniki
1. Jajka utrzeć z cukrem. 2. Dolać mleko, olej oraz przesianą mąkę. 3. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto odstawić do lodówki na ok godzinę. 5. Po tym czasie nakładać ciasto chochelką na małą patelnię i smażyć z dwóch stron. Z tych proporcji wyszło mi 13 małych naleśników. Smacznego! :)