Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy przepis na klasyczne naleśniki na słodko, do którego można dodać co tylko się chce lub zjeść na sucho zwinięte w rurki. :)
mikser, miska, patelnia
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3906
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 556
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3906
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 556
Składniki
1. Jajka utrzeć z cukrem. 2. Dolać mleko, olej oraz przesianą mąkę. 3. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto odstawić do lodówki na ok godzinę. 5. Po tym czasie nakładać ciasto chochelką na małą patelnię i smażyć z dwóch stron. Z tych proporcji wyszło mi 13 małych naleśników. Smacznego! :)