Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy przepis na klasyczne naleśniki na słodko, do którego można dodać co tylko się chce lub zjeść na sucho zwinięte w rurki. :)
mikser, miska, patelnia
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
1. Jajka utrzeć z cukrem. 2. Dolać mleko, olej oraz przesianą mąkę. 3. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto odstawić do lodówki na ok godzinę. 5. Po tym czasie nakładać ciasto chochelką na małą patelnię i smażyć z dwóch stron. Z tych proporcji wyszło mi 13 małych naleśników. Smacznego! :)