Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy przepis na klasyczne naleśniki na słodko, do którego można dodać co tylko się chce lub zjeść na sucho zwinięte w rurki. :)
mikser, miska, patelnia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6571
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6571
Składniki
1. Jajka utrzeć z cukrem. 2. Dolać mleko, olej oraz przesianą mąkę. 3. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto odstawić do lodówki na ok godzinę. 5. Po tym czasie nakładać ciasto chochelką na małą patelnię i smażyć z dwóch stron. Z tych proporcji wyszło mi 13 małych naleśników. Smacznego! :)