Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 26.02.2009
Odsłon: 13947
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Rozpuść cukier w 1/8 szklanki wody, wlej do rondla o grubym dnie. Gdy się zagotuje, wsyp wiórki kokosowe, przypraw pieprzem i kardamonem. Wymieszaj, gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Posól, ostudź. Przygotuj ciasto: wszystkie składniki, oprócz oleju, przełóż do miski i utrzyj mikserem. Rozgrzej teflonową patelnię, posmaruj 1/4 łyżeczki oleju. Smaż cienkie naleśniki po minucie z każdej strony. Smaruj je nadzieniem i zwijaj w rulony.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

blekitna06 05 marca 2012Zgłoś do usunięcia
a cukier musi być brązowy czy może być zwykły?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Oleska82 15 października 2009Zgłoś do usunięcia
ale galaretka sama w proszku czy rozpuszczona w mniejszej ilości wody ??0 Kto głosował? | Odpowiedz

smaczne 04 września 2009Zgłoś do usunięcia
Wyglądają przepysznie !0 Kto głosował? | Odpowiedz