Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na naleśniki, chyba każdy je lubi tym bardziej że są szybkie w przygotowaniu. Naleśniki można zajadać na śniadanie obiad i kolację, można dodawać do nich różnego rodzaju farsze. Miałam dziś ugotować zupkę ale miałam wyjazd i nie było kiedy, a naleśniki są gotowe w zaledwie piętnaście minut.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38331
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38331
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
Do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wbić całe jajka następnie wlać obie maślanki zmiksować następnie wlać wodę gazowaną. Całość dokładnie zmiksować do połączenia się wszystkich składników ze sobą, gdy już całość jest zmiksowana wlać trzy czwarte szklanki oleju i również zmiksować do połączenia się ciasta z olejem.
Jak już mamy dokładnie zmiksowane ciasto z olejem, przygotować chochlę. Patelnię o średnicy 23 cm lub większą rozgrzać, wlać większą kroplę oleju nalać chochlę lub półtorej chochli ciasta na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor. Naleśniki odwracać za pomocą patki drewnianej podważając bok delikatnie odwracać na drugą stronę.
Usmażone naleśniki ułożyć na talerzu. Jak już mamy wszystkie usmażone przygotować twaróg, Wszystkie kostki twarogu przełożyć do salaterki, wsypać cukier oraz dodać śmietanę i dokładnie za pomocą widelca ugniatać do wymieszania się wszystkich składników.
Gdy już mamy po smażone naleśniki i przygotowany twaróg, wtedy na naleśnik nakładać warstwę twarogu lub innego farszu ale najlepiej słodkie i zawijać dowolnie według swoich upodobań. Zaznaczam że te naleśniki nie nadają się do robienia krokietów.
Naleśniki wyszły tak smaczne i mięciutkie że rozpływały się w ustach. Jeśli ktoś potrzebuje większą ilość wystarczy zwiększyć ilość podanych składników mi z tych składników wyszło szesnaście naleśników dużą rolę odgrywa również ilość wlanego ciasta na patelnię i oczywiście średnica patelni.