Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 757 Ocena: 5017
Dodano: 26.11.2020
Odsłon: 325
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wbić całe jajka następnie wlać obie maślanki zmiksować następnie wlać wodę gazowaną. Całość dokładnie zmiksować do połączenia się wszystkich składników ze sobą, gdy już całość jest zmiksowana wlać trzy czwarte szklanki oleju i również zmiksować do połączenia się ciasta z olejem.
Jak już mamy dokładnie zmiksowane ciasto z olejem, przygotować chochlę. Patelnię o średnicy 23 cm lub większą rozgrzać, wlać większą kroplę oleju nalać chochlę lub półtorej chochli ciasta na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor. Naleśniki odwracać za pomocą patki drewnianej podważając bok delikatnie odwracać na drugą stronę.
Usmażone naleśniki ułożyć na talerzu. Jak już mamy wszystkie usmażone przygotować twaróg, Wszystkie kostki twarogu przełożyć do salaterki, wsypać cukier oraz dodać śmietanę i dokładnie za pomocą widelca ugniatać do wymieszania się wszystkich składników.
Gdy już mamy po smażone naleśniki i przygotowany twaróg, wtedy na naleśnik nakładać warstwę twarogu lub innego farszu ale najlepiej słodkie i zawijać dowolnie według swoich upodobań. Zaznaczam że te naleśniki nie nadają się do robienia krokietów.
Naleśniki wyszły tak smaczne i mięciutkie że rozpływały się w ustach. Jeśli ktoś potrzebuje większą ilość wystarczy zwiększyć ilość podanych składników mi z tych składników wyszło szesnaście naleśników dużą rolę odgrywa również ilość wlanego ciasta na patelnię i oczywiście średnica patelni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 27 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz